Homok rendelés

A homok rendelés modern világunkban már nagyon gyorsan megy, ahogy a szleng mondaná: „Megy ez pikk-pakk!”. Kevés olyan szolgáltató van, akinek ne lenne honlapja és ez alól a homok rendelés szolgáltatása sem kivétel. Bár igaz, hogy az internetes kommunikáció mindent behálóz, és „aki kimarad, az lemarad”, mégsem annyira egyértelmű azért, hogy a homok rendelés esetében miért is volna olyan nagy szükség a netes elérhetőségre. Az világos, hogy szolgáltatással, kereskedelemmel és gyártással foglalkozó cégek és vállalkozások miért olyan fontos a webes elérhetőség. Egy honlap segíthet jelen lenni egy piacon. Egy honlappal informálni tudja a vállalkozó ügyfeleit és üzleti partnereit. Egy jól elkészített weblap akár konkrét hirdetési felületként is funkcionálhat, ami nem hátrány olyan társadalmakban, ahol a reklámszakma mindent eláraszt és aki a hangosabb, aki a legrámenősebb marketinggel nyomul, annak a termékét, vagy szolgáltatását veszik meg inkább. Az ismétlésnek óriási ereje van – it is.

A www.fuvar-oda.hu – homok rendelés elsőre azonban nem tűnik  annyira összetett tevékenységnek, hogy olyan irtó nagy online marketinggel kellene nyomulnia. Ez nagyjából így is, van, hiszen a tulajdonképpeni „termék” tulajdonságai és meglehetős egyszerűsége miatt a hirdetés és a reklámozás lehetőségei nem annyira szélesek. Viszont baromira jól jön, ha mondjuk a keresőbe beírva a „homok rendelés” kifejezést, az én cégem honlapját hozza ki az elsők között. Az már sokat vet a latban, hiszen az emberek többségének már van okostelefonja, az internet használata mindennapjaik szerves részévé vált, és kézenfekvőnet tűnik egy ilyen dolog elkezdése előtt rákeresni neten, hogy mi a kínálat.

homok rendelés

A homok rendelés tárgya

Hogy a homok rendelés tárgya logikusan a homok elnevezésű kőzetek és ásványi anyagok apró szemű törmelékének a keveréke, azon valószínűleg nem lepődik senki sem. Valószínűleg az sem oly meglepő, hogy azért azért ilyen apró, finomszemcsés törmelék lett belőle, mert azt a szél, vagy a víz (esetleg jég) eredeti képződési helyéről meglehetősen messze sodorta és végtelenül apró darabokra törte és koptatta szét, mire odaért, ahol éppen leült, vagy leülepedett. A geológiai és talajmechanikai definíció a 0,063 – 2 mm átlagos szemcsenagyságú  talajt nevezi így. Természetesen a dolog ennél árnyaltabb, hiszen ez alapján még léteznek egyéb csoportosítási szempontok is, mint például a finom, illetve durvaszemcsés elnevezés. Ez alapján például hazánkban az Alföldön található igen finomszemcsés homok, az úgynevezett futóhomok. Összetételét tekintve a leggyakoribb alkotója a kvarc, de mellette előfordul még mész, csillámföldpát, dolomit, glaukonit, magnetit és titán összetevő is. Formájukat többségében gömbölyded, azaz lekerekített alakzatok jellemzik, melyek az évezredek során finomodtak, gömbölyödtek olyanná, de előfordulnak köztük szögletesebb, apró kristályokat formáló képződmények is.

A homok rendelés menete

A homok rendelés során kínált két leggyakoribb homokfajta a 0 és 1 mm közti átlagos szemcseméretű mosott, vagy osztályozott homok, illetve az ennél nagyobb, durvább szemcséket is tartalmazó sárga bányahomok. Az mosott, vagy osztályozott homok finomabb frakciói miatt kiválóan alkalmasak falazáshoz használt malter, vagyis habarcs készítéséhez, mert repedésmentes vakolat készíthető vele. A sárgás színezetű bányahomokot kevésbé igényes helyekre, például falazások, útlapok készítése, vagy homokozók feltöltése során használják előszeretettel.

Next post
Homok rendelés