Learning Hungarian Budapesten

Learning Hungarian

Amikor valaki nyelvet szeretne tanulni az első, amit megtesz, hogy utánanéz az interneten illetve megkérdez ismerősöket, barátokat arról, hogy hallottak-e jó, megbízható, megfizethető és főleg hatékony nyelviskolát vagy magántanárt. Hiszen ezek nem egyértelmű dolgok és egy adott nyelvet nem beszélő ember nagyon kiszolgáltatottnak érezheti magát akkor, amikor valaki olyan ül vele szemben, aki nála ezerszer jobban tud kommunikálni az adott nyelven. De hát ez a nyelvtanulás szépsége és nehézsége is egyben.

Tanuljunk könnyedén

Aki magyarul akar tanulni, az még nehezebb kihívásokkal találhatja szemben magát, hiszen a magyar az egy nemzetközi szinten is elismerten nehéz nyelv, komplikált nyelvtannal, nehéz mondat szerkezetekkel, és egy szó egy jelentés nehezítésekkel. Ebbe a piacba lépett be nemrég a Learninghungarian.hu oldal, Fazekas Éva oldala, aki egy professzionális szakember mind angol, mind természetesen magyar nyelvből. Azt gondolnánk amúgy, hogy azért mert beszélünk magyarul, akkor tanítani is tudjuk. Ez egy nagyon nagy tévedés!

Magyarul gyorsan

Magyarul könnyedén

Éva azon kívül, hogy szakmailag nagyon profi és tökéletes nyelvtanár, ahogy arról az eddigi pályafutása is tanúskodik, egy végtelenül kedves, empatikus ember, akinek hihetetlen ráérzése van a diákok érzéseire, az óra napján milyen hangulata van és annak megfelelően irányítja az órákat. Nem hiszem, hogy sok iskolában így oktatják a nyelveket mint a learninghungarian.hu/courses vagy éppen törődnek az ember adott pillanatbeli hangulatával. Lenyomják az órákat, fizess és húzzál el.

Éva természetesen nagy hangsúlyt helyez arra, hogy a szintfelmérés során ténylegesen jól meg tudja határozni, ki hol tart éppen, és annak megfelelően határozza meg a haladás irányát és pláne a tempóját. Folyamatosan képzi saját magát is, és követi azokat a trendeket, amelyek elengedhetetlenek ahhoz, hogy a legjobb lehessen a piacon.

Hatékony tanulás

Mindenképpen érdemes kiemelni azt is, hogy egy gyönyörű budai környezetben fogadja a tanulókat akár az egyedüli, akár a kis csoportos – maximum 4 ember – tanulást választják. Az ember teljesen felszabadult és ellazult állapotban tud úgy tanulni, hogy egy meleg, otthonos környezetben sajátíthatja el az idegen nyelvet nyáron akár egy hatalmas és csodaszép teraszon ücsörögve. Így tényleg élvezet tanulni!

Diákok szemével

Amikor a diákokat kérdeztük meg arról, hogy mondják el néhány szóban a véleményüket Éváról, az óráiról, akkor ebből a néhány szóból, gyakorlatilag regény hosszúságú szóáradatok lettek, mert nem győzték hangsúlyozni, hogy mennyire örülnek és elégedettek azzal, hogy megtalálták Évát, és addig fognak hozzá járni, amíg szinte tökélyre nem fejlesztik a magyar nyelvtudásukat. Ehhez a tökéletes minőség mellé még a kedvező ár is hozzájárul természetesen.

Ehhez hozzátette szinte mindenki, hogy folyamatos ajánlásokkal látják el Learninghungarian.hu oldalt, aki így lassan már egy ügynöki hálózatot is épít a korábbi tanulóiból, annyi jelentkező lett hirtelen az elmúlt hetekben! J

A bizalmat már az a gesztus is jelzi, hogy Éva minden jelentkezőjének ingyen biztosítja az első órát. Aki nyelv-, vagy tulajdonképpen bármilyen tanárt keres, számolnia kell annak személyiségével is. És persze előfordulhat, hogy mindkét félr korrekt, elhivatott és nyitott, de mégsincs meg a kémia. Az erőltetettség pedig semmiképpen nem tesz jót a tanulásnak. Ilyenkor nagyon kellemetlen egy óra után visszamondani az egészet, a tanulók inkább el-, elmaradoznak, ami persze frusztrálttá teheti a tanárt, hiszen számolt velük az időbeosztásában. Ennek a negatív spirálnak veszi elejét az ingyen első óra. Anayagi ráfordítás és minden különösebb kötelezettség nélkül ki lehet próbálni a gyönyörű környezetet, a kedves ta nárt, a profi órát és nem utolsó sorban magát a magyar nyelvet. Csak merjünk belevágni!